Kolme askelta liiallisen taloudellisen riskin välttämiseksi

Kolme askelta liiallisen taloudellisen riskin välttämiseksi

Kuinka monta kertaa olet kuullut jonkun sanovan, että heidän hankkimansa omaisuus ”voisi osoittautua hyväksi sijoitukseksi”? Keskeinen sana tässä lauseessa, joka tunnetaan modaalisena verbinä, on ’voisi’. Se on epäselvä, sitoutumaton sana, joka tahtomattaan tai muuten kiteyttää täydellisesti kaikki mahdolliset kommentit mahdollisista tulevista tuotoista.

Yksinkertaisesti toteamalla, että ”arvo omaisuuden Y voisi nousta 20PC vuodessa” on ennuste sukua sanoa, että Southampton voisi voittaa Manchester City tämän viikonlopun FA Cup tie. Toki Saints pystyisi uudistamaan Man Cityn, mutta altavastaajan onnistumisen todennäköisyys näkyy Vedonvälittäjien kertoimissa. Southamptonin voittoon varautuneet pelaajat voivat saada kertoimen 10/1 sitä vastaan, mutta tekeekö se siitä ”hyvän sijoituksen”?

Tate Modernissa pari vuotta sitten pidetyn näyttelyn innoittamana eräs eläkkeellä oleva ystävä päätti ’investoida taiteeseen’ ja käytti viisinumeroisen summan maalaukseen, jota hän luottavaisesti odotti ”arvostavansa 20kpl vuodessa.”Kun häneltä kysyttiin, miten hän voisi ennustaa niin tähtien tuottoja, hän sanoi gallerian, jonka kautta hän osti maalauksen, neuvoneen tätä ilmiömäistä pääoman kasvuvauhtia.

Vuosien 2007-2008 finanssikriisistä alkanut pitkä matalien korkojen kausi on saanut sijoittajat hyväksymään suuremman sijoitusriskin. Lisäksi on vähän viitteitä siitä, että sijoittajien tuottokysyntä, viime vuosikymmenen tunnusomainen piirre, on pysähtymässä, huolimatta viimeaikaisesta korkojen noususta.

Tämän seurauksena suuret sijoittajajoukot ovat neuvotelleet usein huonosti kartoitettuja polkuja pääoman kasvun löytämiseksi. ”Vaihtoehtoiset” investoinnit ovat yhä suosittuja, houkuttelevia otsikoita ja usein perusteettomia tuottoja vangitseva ihmiset mielellään investoida kaikkeen lentokenttäautopysäköinnistä siirtolapuutarhoihin.

Tämä herättää kysymyksen: merkitseekö sijoittajien käyttäytyminen viime vuosikymmenen aikana sokeaa omahyväisyyttä vai pysyvää muutosta suhtautumisessa riskeihin?

Sijoittamalla pitkällä aikavälillä ”vaihtoehtoihin” niiden jahdatessa tuloja sijoittajat ottavat tehokkaasti suuremman riskin, mutta tämä ei ole juurikaan estänyt uusien ”sijoitusmahdollisuuksien” virtaa, joka voisi osoittautua häikäisevän menestyksekkääksi. Ehkä kaikkein huolestuttavinta niin sanotussa ”uudessa lähestymistavassa sijoittamiseen” on kuitenkin se, kuinka vanhoja ihmiset ovat mukana. Monikaan Milleniaali ei ole napsimassa hotellihuoneisiin näennäisesti runsastuottoisia sijoituksia. He eivät myöskään näytä olevan valmiita toimimaan bisnesenkeleinä ja antamaan suuria rahasummia noteeraamattomalle yritykselle vastineeksi johtokuntapaikasta ja lupauksesta tulevista osingoista.

Sen sijaan ikääntyvien sijoittajien kasvava riskinsietokyky on siirtymässä ylöspäin. Heidän salkkujaan voi tukea vankka ydin osakkeita ja sijoitusrahastoja, mutta siellä on suuri prosenttiosuus kohdennetaan racier varat, jotka voivat osoittautua pitkän aikavälin voittajia.

Tähän merkittävään muutokseen suhtautumisessa suurempien riskien hyväksymiseen on puututtava. Iäkkäiden sijoittajien tulisi harkita uudelleen sijoitussalkkutavoitteitaan ottaen huomioon pitkäaikaiset tarpeensa ja varallisuutensa ymmärrettävät rajoitukset. Tämä on itse asiassa sijoitusstrategian ilmentymä-keskeinen lähtökohta, joka muodostaa nykyisen ja tulevan suunnittelun perustan.

Investointisuunnittelussa on kolme erityistä näkökohtaa. Ensinnäkin, harkitse todennäköinen aikahorisontti (mahdotonta poser vastata tarkasti). Toiseksi, ota enemmän irrallinen näkemys riskistä ja summasta, jonka olet valmis hyväksymään, jotta voit tuottaa vaaditun palkkiotason. Kolmanneksi on kiinnitettävä huomiota myös tuleviin tulovaatimuksiisi. Haluatko elää kuin kuninkaalliset eläkkeellä, vai oletko valmis uhraamaan jotain luksusta, jotta varallisuutesi ei vanhene ennen sitä?

Nämä alustavat toimet johtavat epäilemättä siihen, että sijoittajat omaksuvat realistisemman lähestymistavan riskiin ja aloittavat tai aloittavat uudelleen kattavan eläkejärjestelyprosessin. Kun valmis, se maksaisi saada tarkistetun suunnitelman hyötyä tuore silmäpari; ihannetapauksessa tämä olisi ammatillinen taloudellinen suunnittelija, joka ei ole jotain myydä sinulle, joka voisi todistaa voittaja, mutta joku pystyy ottamaan irrallinen näkemys sijoitustavoitteita ja neuvoa vastaavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.