Lähes 70pc Lontoon oppilaista tarjosi ensin etusija yläasteen

Lähes 70pc Lontoon oppilaista tarjosi ensin etusija yläasteen

Uudet tiedot ovat paljastaneet, että lähes 70 prosentille lontoolaislapsista, joiden on määrä aloittaa yläkoulu tämän vuoden syyskuussa, on tarjottu paikkaa heidän ensimmäisestä mieltymyksestään.

Pan London Admissions Board julkaisi tuloksensa tänään – 1. Maaliskuuta-kansallisena toisen asteen Tarjouspäivänä.

Aineiston mukaan seuraavalle lukuvuodelle tehtiin 92 672 hakemusta – 1kpl vähemmän kuin viime vuonna.

Merkittävää on, että 94kpl hakijoita on hyväksytty yhteen kuudesta ensisijaisesta koulustaan – paljon Cllr Damian Whiten, Lontoon Neuvostokoulujen ja lastensuojelun puheenjohtajan, iloksi.

”Kun Ofsted on arvioinut 93kpl pääkaupungin kouluista hyviksi tai erinomaisiksi, ei ole yllätys, että vanhemmat haluavat lähettää lapsensa kouluun Lontooseen”, kommentoi Havering Councilin johtaja.

Luvut vaihtelevat kuitenkin huomattavasti kaupunginosittain. Barkingissa ja Dagenhamissa 81,69 pc: tä hakeneille tarjottiin paikkaa heidän ensimmäisessä preference schoolissaan, kun Redbridgessä vastaava luku oli 65,51 pc: tä.

Havering-kanssa 81.21 pc-oli myös suuri osa oppilaista saavat paikan heidän ensimmäinen preference school, verrattuna tykkää Newham jossa määrä oli 69.19 pc.

Hackneyssä 67,09 pc lapsista pääsi ensimmäiseen preference-kouluunsa; vastaava luku nähtiin Islingtonissa (66,32 pc) ja Tower Hamletsissa (69,55 pc).

Brentissä 69,80 pc: n oppilaille tarjottiin ensimmäistä mieltymystä, ja 13,21 pc: tä hakijoista sai paikan toisesta mieltymyskoulustaan.

Cllr White sanoi neuvostot ovat myös nähneet kasvava kysyntä palveluja lapsille, joilla on erityisiä koulutustarpeita ja vammaisten (SEND).

”Olemme edelleen innokkaita työskentelemään hallituksen, kaupunginosien ja koulujen kanssa tukeaksemme asiantuntijatarjonnan kehittämistä paikallistasolla, varmistaaksemme, että kaikilla oppilailla on pääsy korkealaatuiseen koulutukseen Lontoossa”, hän lisäsi.

Puheenjohtaja Association of London Directors of Children ’s Services uskoo, että tämä järjestelmä takaa, että paikallisviranomaiset jakavat koulupaikat ”avoimella ja oikeudenmukaisella tavalla”.

Pan-London Admissions Scheme, Martin Pratt sanoi: ”järjestelmä varmistaa, että vanhemmat saavat koulupaikka tarjous koulussa, joka on korkein niiden luettelossa mieltymysten johon he ovat oikeutettuja sisäänpääsyn kriteerit.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.