Luottomarkkinat ovat palaamassa pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen

Luottomarkkinat ovat palaamassa pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen

Luottomarkkinoiden velkakirjojen kasvu
Covid-19-pandemialla on ollut merkittävä vaikutus ihmisten taloudelliseen tilanteeseen ympäri maailmaa. Ongelmat eivät ole ohittaneet meidänkään maatamme. Monet menettivät työpaikkansa tai tekivät lyhyempiä työpäiviä ja matalampaa työtahtia. Myös lainojen ja luottojen korot ovat laskeneet huomattavasti-tilastojen mukaan joka viides puolalainen kieltäytyi lainasta pandemiaan liittyvän tilanteen vuoksi, mutta tämä suuntaus alkaa muuttua.

Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla lainahakemuksia oli vain 79,5 prosenttia verrattuna vuoden 2020 ensimmäiseen puoliskoon. BIC: n toimittamista tiedoista seuraa, että luottoyhtiöiden myynti kesäkuussa 2021 oli 661 miljoonaa zlotya, mikä vastaa 261,9 tuhatta lainaa. Vuoden 2020 kesäkuuhun verrattuna liikkeeseen laskettujen lainojen kokonaismäärä oli 119,9% suurempi kuin vuoden 2020 kesäkuuhun verrattuna, ja lukumääräisesti lainoja oli 88,6% enemmän. Jos Puolan alueella ei ole seuraavaa tarkastuspistettä, tämä suuntaus todennäköisesti kehittyy edelleen.

Miten pandemia on vaikuttanut taloudelliseen tilanteeseemme?
Pandemian aikana puolalaisten taloudellinen tilanne heikkeni jyrkästi. Covid – 19-kriisi on vaikuttanut paitsi sosiaalisen elämämme heikkenemiseen, tieteen laatuun tai työn tuottavuuteen-jopa 60 prosenttia kotitalouksien budjeteista on kokenut pandemian kielteiset vaikutukset, ja lähes joka neljäs vastaaja uskoo taloudellisen tilanteensa huononevan entisestään. Pienituloiset kotitaloudet kokivat pandemian eniten rahoituksen yhteydessä.

Lockdonissa joitakin tehtaita suljettiin ja monet romahtivat. Ihmiset menettivät työpaikkansa tai joutuivat rajoittamaan kokoaan ja siten pienentämään tulojaan, mikä johti myös taloudellisten mahdollisuuksien vähenemiseen. Teimme hankinnat huolellisesti, lisäarvolla lähestyimme säästöjä, ja olemme myös epätodennäköisempiä lainaamaan rahaa muille kuin pankkiyhtiöille, vaikka näissä podbramkowych-tilanteissa monet puolalaiset joutuivat vielä ottamaan lainaa todistelua varten.

Mihin puolalaiset ottavat lainaa?
Covid-19-pandemia on kääntänyt elämämme päälaelleen, ja jokaisen näin suuren muutoksen takana yhteiskunnan toiminnassa on pohjimmiltaan aina muutoksia meidän jokaisen julkisessa taloudessa ja henkilökohtaisessa taloudessa. Henkilöt, jotka menettivät työpaikkansa tai joutuivat lopettamaan tai keskeyttämään taloudellisen toimintansa, jäivät ilman toimeentuloa ja samalla lainoja ja muita velvoitteita, joita ei vähennetty.

Pikavippejä on otettu ja otetaan edelleen nykyisten velvoitteiden täyttämiseksi talon tai asunnon ylläpidosta ja sähkölaskuista, koulusta, päiväkodista tai yksityisestä lastenhoidosta. Koronaviruksen aikakaudella puolalaiset nauttivat myös tyypillisiä arkeen, ruokaostoksiin, polttoainekustannuksiin ja muihin välttämättömiin ostoksiin suunniteltuja kulutusluottoja.

Miten lainaamme rahaa?
Jopa 48 prosenttia vastaajista ostaa osamaksulla tai lainaa rahaa, kun ei voi ostaa jotain käteisellä.
Jopa 5% ihmisistä kuluttaa enemmän kuin tienaa ja käyttää lainoja Internetin kautta paikkaamaan tätä budjettiaukkoa.
Vuonna 2020 joka neljäs vastaaja mainitsi pandemian syyksi lainan ottamisen.
Jopa 16 prosenttia vastaajista tarvitsi lainaa työpaikan menetyksen vuoksi, 14 prosenttia – hoidon tarpeen vuoksi ja 11 prosentissa tapauksista lainan syynä oli palkanalennus.
Miten ottaa lainaa vastuullisesti?
Nyt, kun kiinnostus pozabankowymin lainoihin kasvaa, luottoyhtiöt suuntaavat uusia tarjouksia asiakkaille hyvin houkuttelevin ehdoin, mutta silti on syytä lähestyä lainarahaa viisaasti ja tarkistaa yksittäiset tarjoukset niin, että lainat ovat edelleen turvallisia. On parasta käyttää luokitus online-lainoja 7pozyczki.pl/ranking tarkista myös yksittäisten yritysten lainojen enimmäis – ja vähimmäismäärät sekä lainojen myöntämisehdot ja niiden kustannukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.