Mikä on pienverolasku?

Mikä on pienverolasku?

Mikä on verotuksellinen mikroalue ja mistä saan sen numeron?
Mikroverotili muuten IRP-yksilöllinen verotili. Käytännössä kyseessä on vain pankkitilin numero, joka annetaan tietylle elinkeinonharjoittajalle. Näin maksat ALV -, PIT-ja ARVOKULJETUSVEROT tälle tilille neljännesvuosittain tai kuukausittain (tilanteesta riippuen). Näin ollen ei ole tarvetta käyttää useita eri pankkitilejä.

IRP lähetetään automaattisesti ja sen numero lähetetään veronmaksajalle postitse. Jos et muista sitä, vain mennä verkkosivuilla podatki.gov.pl ja” micro-tax invoice generator ” – välilehdessä, määritä PESEL tai tina.

Näin tiedät, mikä tilinumero on annettu verotunnukseesi. Jokainen numero koostuu m.in . NBP: n tarkastusnumerosta ja toimitusnumerosta.

Haluatko tietää lisää mikroverotileistä? Katso verkkosivuilta https://pragmago.pl/porada/mikrorachunek-podatkowy/

Mitä veroja pitäisi maksaa mikroverotileille?
Mikroverotilillä maksetaan kolmea pääveroa, eli:

PIT-henkilökohtainen tulovero,
Arvokuljetukset-yhtiövero,
Arvonlisävero on tavaroiden ja palvelujen vero.
Näin Sinun ei kauppiaana tarvitse etsiä erilaisia tilinumeroita, mikä vähentää virheiden määrää ja nopeuttaa koko prosessia. Tämä on kätevä ratkaisu, joka myös helpottaa talletusten tilittämistä ja niiden osoittamista yrityksellesi.

Mikroverotilit ovat pysyviä, eivätkä muutu, vaikka muuttaisi esimerkiksi osoitetta tai sukunimeä. Jos haluat tehdä siirron siihen, valitse pankkisi ”verosiirto” – vaihtoehto ja kirjoita sitten IRP-numero.

Jos työskentelet Puolan alueella, mutta sinulla ei ole vielä TINATUNNUSTA tai sosiaaliturvatunnusta mikroverotilin sijaan, käytä kyseisten verojen maksamiseen asianomaisen verohallinnon numeroa. IRP annetaan sen jälkeen, kun olet saanut verotunnuksen.

Mitä veroja ei makseta mikroverotileille?
Vaikka on olemassa mikroverotili, osa veroista siirretään edelleen asianomaisen verohallinnon tilille. Sitten sinun täytyy tietää numero hänen pankkitilin ja siirtää rahaa siellä. Luettelo kaikista tileistä löytyy verkkosivuilta gov.pl verohallinnon välilehdellä.

Mitä veroja ei makseta mikroverotileille? Yleisimpiä:

valmistevero,
PCC-siviilitoiminnan vero,
ALV-14,
Tuonnin ARVONLISÄVERO,
verot verokortin puitteissa.
Mikroverotilien avulla voit maksaa kaikki verot nopeammin, ja sitten määrittää talletuksen tietylle elinkeinonharjoittajalle. Jos et tiedä IRP-numeroasi, voit aina tarkistaa sen valtioneuvoston sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.