RRSO, eli kuinka paljon laina oikeasti maksaa. Miten se lasketaan?

RRSO, eli kuinka paljon laina oikeasti maksaa. Miten se lasketaan?

Monille korko on ratkaiseva tekijä tietyn lainatarjouksen valinnassa. On kuitenkin hyvä tietää, että kertyneen koron määrä ei kerro lainkaan takaisin maksettavan kokonaissumman suuruutta. RRSO auttaa määrittämään lainan kustannukset-Katso, mikä tämä indikaattori on.

Ohjaa vain tietoa koron määrästä, voit aiheuttaa vakavia yllätyksiä lainanottajalle. On nimittäin käynyt ilmi, että palautettava summa on paljon suurempi odotuksiin verrattuna. Tällaisten ”yllätysten” välttämiseksi on tarpeen muuttaa tarjouksen valintaperusteita.

Mitä nyt?
Lyhenne RRSO kätkee sisäänsä vain todellisen vuosikoron. Tämä on indikaattori, joka ilmaisee prosenttiosuuden rahoituksen kokonaismäärästä vuotuisessa suhteessa. Toisin kuin korko, se ottaa huomioon paitsi koron määrän, myös mahdolliset satunnaiset kulut.

Näin todellinen vuosikorko otetaan huomioon:

nimelliskorot
pankin perimä provisio
lainavakuutus
lainahakemuksen käsittelymaksu (ns. valmistelumaksu)
maksu lisäpalveluista.
Mistä löydän tietoa RRSO: sta?
Vaikka vielä muutama vuosi sitten pankit olivat melko varovaisia piilottamaan tietoja RRSO: sta, nyt ne ovat velvollisia antamaan tällaisia tietoja luettavalla ja näkyvällä tavalla. Tätä edellytetään niiltä kulutusluottolakiin sisältyvissä säännöksissä (jotka hyväksyttiin vasta 22.lokakuuta 2017). Niiden sanamuodon mukaan on tarpeen ilmoittaa lainanottajille todellisen vuosikoron suuruus.

Miten tarkistaa lainan kokonaiskustannukset?
Jos haluat selvittää, kuinka paljon lainan saaminen maksaa, kannattaa varmuuskopioida RRSO-arvolla. Jokaisen pankin on annettava nämä tiedot esimerkiksi edustavan esimerkin perusteella. Toyota Bankista saatavilla olevan Toyota Easyn alimman erän lainauksessa rrso on vain 7,86 prosenttia.

Muista! Kun haet pankkilainaa, saat tiedot vuotuisista kuluista ja takaisinmaksettavasta kokonaismäärästä. Näin voit selvittää, onko saatu rahoitus sinulle elinkelpoinen ja riittävä taloudelliseen tilanteeseesi.

Haluatko säästää rahaa? Valitse laina promo-RRSO
Jos välität halvasta luotosta, kiinnitä huomiota ennen kaikkea RRSO: hon. Mitä pienempi tämän indikaattorin arvo on, sitä pienemmät ovat pankin palkkiot. Joskus käy niin, että rahoitus löytyy mainostarjouksesta. Koron alentaminen tai palkkion puuttuminen tarkoittaa vuotuisen koron alentamista, mikä johtaa takaisinmaksettavan kokonaissumman pienenemiseen.

Tämä koskee alla mainittua Toyota Easy-lainan tarjousta. Ihmiset, jotka ovat päättäneet ottaa lainaa ostaakseen auton, voivat luottaa koron ja välityspalkkion laskuun. Tässä tapauksessa RRSO on 6,36 prosenttia-tämä on seurausta pankin verkkosivuilla julkaistusta edustavasta esimerkistä. Hyödyt voivat olla suurempia-jos olet luonut Moto-tilin ja liittynyt kanta-asiakasohjelmaan, täytä edut. Näin voit saada polttoaineen hyvityksen lisäksi alennuksia jopa 600 zlotyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.